ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Ευρωπαϊκά Προγράμματα   

   

  To Erasmus + είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευση, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 1/1/2014 μέχρι 31/12/2020. ΤοErasmus + διαδέχεται και αντικαθιστά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, Νέα Γενιά, Erasmus Mundus, Tempus, Alpha. Edulink και άλλα διμερή προγράμματα συνεργασίας με τρίτες χώρες. Το Πρόγραμμα παρέχει υποστήριξη σε όλους τους τομείς της Δια Βίου Μάθησης ( της Σχολικής Εκπαίδευσης, της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης, της Εκπαίδευσης Ενηλίκων) καθώς και στους τομείς της Νεολαίας και του Αθλητισμού.

  Περισσότερα

  Δείτε Επίσης:

  Η ομάδα Erasmus του ΟΛΥΜΠΙΟΝ στην Αγγλία

  Cyprus Impressions from Belgium

  Cyprus impressions from FRANCE

  Cyprus impressions from ITALY

  Our impressions from Bulgaria

   

   

  Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning, το σχολείο μας συμμετείχε και συνεργάστηκε με δυο σχολεία της Ελλάδας, το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας και το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου. Ομάδα μαθητών της Β' Λυκείου μαζί με ομάδα μαθητών του σχολείου της Κέρκυρας, ασχολήθηκαν με το θέμα «Ελευθερία - Εφηβεία» και δημιούργησαν δράσεις, όπως αφίσα, comics και βίντεο, μέσω των οποίων παρουσίασαν το θέμα τους. Ομάδα μαθητών της Γ' Γυμνασίου του σχολείου μας, συνεργάστηκε με ομάδα μαθητών από το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου. Ασχολήθηκαν με το θέμα: «Διατροφή ως παράγοντας πρόληψης νοσημάτων: δέκα λόγοι να τρέφομαι υγιεινά, δέκα τρόποι να το πετύχω». Οι μαθητές μελέτησαν θέματα που σχετίζονται με τις τοπικές καλλιέργειες στις χώρες τους και τη σχέση τους με τη διατροφή, κατέγραψαν τις καθημερινές διατροφικές συνήθειές τους και με ερωτηματολόγια διενέργησαν έρευνα, προκειμένου να δημοσιεύσουν σε κοινό λεύκωμα πρακτικές, ιδέες και χρήσιμες συνήθειες για ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

   

JA-YE Europe                                                                                          

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ JUNIOR ACHIEVEMENT YOUNG ENTERPRISE – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 

Το ΓυμνάσιοΛύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ και φέτος συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο καινοτόμο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Junior Achievement Young Enterprise», το οποίο εισήγαγε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων των νέων στον επιχειρηματικό τομέα και στην καινοτομία, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του σύγχρονου ανταγωνιστικού περιβάλλοντος της οικονομίας. Στοχεύει επίσης, στην κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας και οργάνωσης μιας επιχείρησης.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό είναι για όλους, μαθητές και καθηγητές, μια υπέροχη εμπειρία γεμάτη όμορφες αναμνήσεις, συγκινήσεις και πολλή δουλειάΗ συνεργασία, η ομαδική δουλειά, ο υγιής ανταγωνισμός και οι  επιχειρηματικές δεξιότητες είναι μόνο μερικά από όσα αποκομίσαμε από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα.

Στο σχολείο μας αναπτύχθηκαν αυτά τα τέσσερα χρόνια πέντε «μαθητικές επιχειρήσεις/εταιρείες» βασισμένες στις αρχές της επιχειρηματικότητας. Ο κάθε εμπλεκόμενος μαθητής είχε τον δικό του ρόλο του στην εταιρεία. Όλες οι εταιρείες εξέδωσαν και πώλησαν μετοχές για να διαμορφώσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ραδιοφωνικές, τηλεοπτικές εκπομπές και εμπορικές εκθέσεις για σκοπούς προβολής και διαφήμισης της εταιρείας και των προϊόντων τους.

 

Περισσότερα

portfolioΣχολείο Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΟΛΥΜΠΙΟΝ

Επικοινωνήστε μαζί μας